Θεματικές ενότητες συνεδρίου

Panel 1: «Η αρχιτεκτονική του εργασιακού τοπίου στην Ελλάδα»

Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση σε αυτή την ενότητα:

 • Το εργασιακό πάζλ στην Ελλάδα της κρίσης
 • Μοντέλα εργασίας και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα
 • Flexicurity
 • Συνεργατικό μοντέλο ΚΟΙΝΣΕΠ
 • Τα αποτελέσματα του outplacement
 • Εξαγορές – συγχωνεύσεις: Πώς επηρεάζουν το εργασιακό περιβάλλον

Στο συγκεκριμένο πάνελ, φορείς και επιχειρήσεις θα συζητήσουν από κοινού για το νέο εργασιακό τοπίο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η μείωση κόστους, η μείωση προσωπικού, οι εθελούσιες έξοδοι, τα ευέλικτα ωράρια εργασίας, ο έντονος ανταγωνισμός που οδηγεί σε εξαγορές και συγχωνεύεις, η εργασιακή ανασφάλεια και η αύξηση της ανεργίας είναι κάποιες μόνο από τις πτυχές που συνθέτουν το πολύπλοκο πάζλ της εργασίας στην Ελλάδα. Ένα πάζλ που οφείλει το HR Community Conference να αναλύσει με σύγχρονα εργαλεία σκέψης, μεθόδους και τεχνικές και όπου δύναται να βοηθήσει στην αναδιαμόρφωσή του.

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας HRCommunity.gr με τίτλο «Η σημασία των social media στην πρόσληψη προσωπικού».

Στο σημείο αυτό θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας με θέμα «Η σημασία των social media στην πρόσληψη προσωπικού».
Χορηγός έρευνας: Focus Bari

Panel 2: «HR Community: Υπηρετώντας την Ελληνική Επιχειρηματικότητα»

Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση σε αυτή την ενότητα:

 • HR Manager στη σύγχρονη ελληνική επιχείρηση: Η αγωνία του σχοινοβάτη
 • Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Υπάρχει χώρος για το HR;
 • Δεξιότητες HR Manager στη νέα εποχή: Το νέο προφίλ του business partner
 • Η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη και η καινοτομία της επιχείρησης, το νέο διακύβευμα για την κοινότητα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Από μεσολαβητής σε ρόλο εσωτερικού σύμβουλου επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας (business partner): Αυτός ενδεχομένως να είναι ο νέος ρόλος του HR Manager, προκειμένου να υπηρετήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Για να το πετύχει αυτό, οφείλει να αναπτύξει πολύπλοκες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ικανότητα λήψης απόφασης. Αναφορικά με αυτές τις δεξιότητες και για το νέο ρόλο του HR Manager, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορέων και εταιριών καλούνται να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις.

Panel 3: «Οικοσύστημα HR: Εργαλεία για αποτελεσματική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού»

Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση σε αυτή την ενότητα:

 • Η σημασία της τεχνολογίας στην υπηρεσία της κοινότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού: Αυτοσκοπός ή συμπληρωματικό εργαλείο;
 • Κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης HRMS
 • Συστήματα διαχείρισης HR: Μισθοδοσία, διαχείριση ωραρίου, προσέλκυση και επιλογή του κατάλληλου προσωπικού, αξιολόγηση, διαχείριση ταλέντων, εκπαίδευση, αυτοεξυπηρέτηση εργαζομένων

Η βελτίωση στη λήψη, επεξεργασία και αξιολόγηση της πληροφορίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε επιχειρησιακή διαδικασία. Η ανάγκη αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, όπου η πληροφορία οφείλει να είναι αντικειμενική με στόχο τη σωστή λήψη απόφασης.
Στο συγκεκριμένο πάνελ, ακαδημαϊκοί, στελέχη της αγοράς και ειδικοί θα αναλύσουν τα πλεονεκτήματα των Συστημάτων Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και την εναρμόνισή τους με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές ανάγκες.

Παρουσίαση Case Studies από εκπροσώπους 4 χορηγών

Στην ενότητα αυτή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εκπροσώπων τεσσάρων επιχειρήσεων, χορηγών του συνεδρίου. Θα παρουσιαστούν μέθοδοι, εργαλεία και εξελίξεις που συμβάλλουν στην παραγωγική και ποιοτική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Next Conference

Social Media

Contact

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280