HR Community Conference & Awards 2019

HR Community Conference & Awards 2019
«Παραγωγικά Παίγνια»

«Πρώτον, οι άνθρωποι είναι πολύ πιο δυστυχισμένοι απ’ όσο φανταζόμαστε
και, δεύτερον,… δεν υπάρχουν ενήλικες».

Αντρέ Μαλρώ

Το Skywalker.gr διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το HR Community Conference & Awards με θέμα: «Παραγωγικά Παίγνια» στις 9 Μαΐου 2019 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Το βασικό ερώτημα το οποίο θα τεθεί προς προβληματισμό και συζήτηση στο συνέδριο είναι το εξής: Είναι δυνατόν παραγωγική διαδικασία και παιχνίδι να ενωθούν, εξασφαλίζοντας βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας (της αποδοτικότητας), όσο και της προοπτικής της ανθρώπινης ευτυχίας;

Πρόκειται για μια καινούργια οπτική, όπου οι ρόλοι, οι κανόνες, η πεμπτουσία του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν εκείνες τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να αλλάξει αποτελεσματικά το υφιστάμενο μοντέλο παραγωγής σε κάθε τομέα.

Μπορούν, για παράδειγμα, η βαριά βιομηχανία μας, ο τουρισμός, και η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους με την αξιοποίηση του παιχνιδιού στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών;

Σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες, managers παραγωγής και διοίκησης, θεσμικοί, ακαδημαϊκοί,  στελέχη διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, gamers, αθλητές, σύμβουλοι θα μοιραστούν προβληματισμούς και απόψεις σε έναν γόνιμο διάλογο.

Μέσα από τη διεργασία στους κόμβους εμπειρίας για μία ακόμα χρονιά οι σύνεδροι θα προσπαθήσουν να σκεφτούν και να προτείνουν, να διαψεύσουν ή και να επαληθεύσουν. Τα αποτελέσματα αυτής της διεργασίας θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

HR Community Conference & Awards 2018

Πέρα από τον ορίζοντα της παρεχόμενης HR τεχνογνωσίας υπάρχει η ελληνική επιχειρηματικότητα, που πασχίζει να επικαιροποιηθεί και να ανατάξει τον βίο και την πολιτεία της εισερχόμενη σε παραγωγικότερη και δημιουργικότερη φάση.

 • Ποιες είναι σήμερα οι ουσιαστικές ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας από τις αστείρευτες δυνατότητες του HRM και ποιο το προφίλ του σύγχρονου στελέχους διαχείρισης ανθρώπινων πόρων που θα τις ικανοποιήσει;
 • Πώς μπορεί να δημιουργηθεί σύγκλιση αναγκών και δυνατοτήτων σε ευκαιρία αλληλοσεβασμού και εναρμόνισης;
 • Πώς μπορούν περισσότερες επιχειρήσεις να απολαύσουν HRM υποστήριξη αξιοποιώντας στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας αφήσει αδρανή την εμπειρία τους;
 • Ποιες είναι οι πραγματικές προκλήσεις για τους Έλληνες HRM στην υποστήριξη του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής επιχειρηματικότητας;
 • Πώς μετασχηματίζονται οι απειλές σε ευκαιρίες χωρίς αυτό να λειτουργεί σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων;
 • Πότε είναι η στιγμή της ανάκαμψης για την ελληνική αγορά με προσανατολισμό στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεών της;

Σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες, θεσμικοί, στελέχη διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, σύμβουλοι και ακαδημαϊκοί θα μοιραστούν προβληματισμούς και απόψεις σε έναν γόνιμο διάλογο.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

HR Community Conference & Awards 2017: “HR Bedtime Stories”

Στο πλαίσιο των δράσεων της HR Community το Skywalker.gr διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το HR Community Conference & Awards με τον τίτλο «HR Bedtime Stories» στο Divani Caravel την Τρίτη 16 Μαΐου 2017.

Μπορούν οι ιστορίες και τα παραμύθια να ενισχύσουν την ταυτότητα και το όραμα, να διαμορφώσουν εταιρική κουλτούρα και να συμπληρώσουν ή/και να αντικαταστήσουν τα μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενα πρότυπα κανονιστικής συμμόρφωσης;

Ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και των επιστημών που τις υποστηρίζουν θα συζητήσουν σχετικά με την κανονιστική συμμόρφωση έναντι της αξιακής συναίνεσης και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

Οι σύνεδροι, σε ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να ζυμωθούν και να πλάσουν ιστορίες εμπνευσμένες από εσωτερικούς εταιρικούς κανόνες, με τη διευκόλυνση επαγγελματιών αφηγητών. Οι ιστορίες αυτές θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Στη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν διαθέσιμα υποστηρικτικά εργαλεία, υπηρεσίες και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξάγει το Skywalker.gr.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

HR Community Conference & Awards 2016

Η αναγκαιότητα για μια κοινότητα στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που θα συζητήσουν για τη μετάβαση από το terra στο micro, από την παγκόσμια κοινωνία στην κοινότητα, που θα τοποθετήσουν την παραγωγή αγαθών πριν από το κέρδος, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, που θα καταφέρουν να εναρμονίσουν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς με τις δεξιότητες που σήμερα χρειάζονται, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards 2016 που διοργάνωσε το Skywalker.gr την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στο Divani Caravel, στην Αθήνα. 

HR Community Conference & Awards 2015-

Η αναγκαιότητα να καταστεί εφικτή η δημιουργία μιας κοινότητας στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές θα συμβάλουν στην πρόοδο της τόνωσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, η επίτευξη της προσαρμοστικότητας στις νέες εξελίξεις που προέρχονται από το εξωτερικό στο HR αλλά και η δυναμική που η Διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να διαδραματίσει στην απελευθέρωση προστιθέμενης αξίας προς όφελος τόσο του ανθρώπινου παράγοντα αλλά και της ανάπτυξης και ευελιξίας των οργανισμών και των επιχειρήσεων, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards, που πραγματοποιήθηκε από την Ethos Media SA και το Skywalker στις 14 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

 
 

HR Community Conference & Awards 2022:«HRFLIX»

Το skywalker.gr διοργανώνει για 6η χρονιά το HR Community Conference & Awards με τίτλο «HRFLIX» στις 19 Μαΐου 2022 στο Wyndham Grand Ηotel στην Αθήνα και ταυτόχρονα στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η «ταινιοθήκη» της HR Community στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, είναι γεμάτη «ταινίες» και «σειρές» κάθε είδους, με νέα προσωπικά και επιχειρηματικά «σενάρια» και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Δεν προλαβαίνει ο φακός να εστιάσει, ο προβολέας να φωτίσει, και μέσα από τη σκόνη και το φως μια καινούργια «ιστορία» ξετυλίγεται, ενώ όλα γύρω αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Όλα μπροστά μας: Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η πανδημία και οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

Οι άνθρωποι του HR και γενικότερα τα στελέχη γίνονται ταυτόχρονα σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και παραγωγοί που έχουν να διαχειριστούν την αλλαγή, την πολυπλοκότητα, την πρόκληση των καιρών…

Πώς θα τα καταφέρουν;

Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί και Επί Σκηνής  πάντα με τον πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο του skywalker.gr only on HRFLIX.

 

Στόχοι

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει το οικοσύστημα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού να προβληματιστεί και να εξετάσει την υιοθέτηση μιας νέας εργασιακής κουλτούρας και εργασιακής ηθικής, που θα ισορροπήσει τις αντιθέσεις οι οποίες γεννιούνται στην post-Covid εποχή.

Συγκεκριμένα, στο HR Community Conference & Awards  2022, μέσα από διαδραστικά δρώμενα και διεργασίες ομάδας, θα συζητήσουμε, θα προβληματιστούμε και θα αναπτύξουμε θέματα όπως:

 • πώς διαμορφώνεται το  νέο εργασιακό τοπίο την εποχή της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.
 • ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται λόγω της αλματώδους αύξησης της τεχνολογίας (τεχνητή νοημοσύνη, εικονική πραγματικότητα, μείωση θέσεων εργασίας λόγω αυτοματοποίησης).
 • ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξει ο εργαζόμενος για να  προσαρμοστεί  στις αλλαγές.
 • ποιος είναι ο ρόλος του HR Manager στη διαχείριση κρίσεων και αλλαγών.
 • πώς οι παραδοσιακοί τρόποι διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να εναρμονιστούν με τη νέα πραγματικότητα.
 • νέες τεχνικές και εργαλεία που πρέπει να αναπτύξει η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού έτσι ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην post-Covid εποχή.
 • πώς θα καταφέρει το ΗRΜ να γεφυρώσει διαφορές, να δράσει συμπεριληπτικά και καταξιωτικά.

 

Επί σκηνής

Οκτώ θέματα δανεισμένα από την εργασιακή καθημερινότητα θα μας απασχολήσουν και θα τα προσεγγίσουμε ευχάριστα και δημιουργικά μέσα από θεατρικά δρώμενα που θα συμβαίνουν επί σκηνής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οκτώ ευκαιρίες να αναζητήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αποτελεσματικότερους δρόμους στη διαρκή μας καθημερινότητα.

Οκτώ καταξιωμένοι ομιλητές από το οικοσύστημα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού θα αποκωδικοποιήσουν όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στον εργασιακό χώρο και θα μας προκαλέσουν να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Οκτώ εξαίρετοι ηθοποιοί θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα θέματα με ευρηματικό και χιουμοριστικό τρόπο. Συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος ΑντωνόπουλοςΣταυρούλα ΑραμπατζόγλουΔημήτρης ΜακαλιάςΕλευθερία ΜπενοβίαΜυρσίνη ΧρυσοχοΐδουΖήσης ΡούμποςΔημήτρης ΣπορίδηςΑντιγόνη Ψυχράμη.

Τα θεατρικά δρώμενα σκηνοθετεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τα σενάρια γράφει ο ηθοποιός και σεναριογράφος κ. Ζήσης Ρούμπος.

 

Κόμβοι Εμπειρίας

Οι κόμβοι εμπειρίας της HR Community κάνουν τη διαφορά.

Για σένα που έχεις κουραστεί να συμμετέχεις παθητικά σε ένα συνέδριο.

Η καινοτόμος δράση της HR Community «κόμβοι εμπειρίας», που πραγματοποιείται από το 2015 κατά τη διάρκεια του HR Community Conference, σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι συν-δημιουργός στο περιεχόμενο του συνεδρίου και όχι μόνο παρατηρητής.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

 • Οι σύνεδροι, μετά τις κεντρικές εισηγήσεις και την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, σχηματίζουν ομάδες.
 • Μέσα σε αυτές τις ομάδες οι συμμετέχοντες μοιράζονται τη δική τους εμπειρία, προβληματίζονται, συζητούν, προτείνουν, διαψεύδουν ή και επαληθεύουν όσα έχουν ακουστεί.
 • Τα αποτελέσματα της όλης διεργασίας, αφού παρουσιαστούν από τους συνέδρους στην ολομέλεια, συμπεριλαμβάνονται στο Hellenic HR Community Report.

Οι κόμβοι εμπειρίας ανοίγουν δρόμους. Η συμμετοχή σου στο συνέδριο θα είναι μια πρόκληση για σένα και την ομάδα σου.

HR Community Conference & Awards 2016

Η αναγκαιότητα για μια κοινότητα στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που θα συζητήσουν για τη μετάβαση από το terra στο micro, από την παγκόσμια κοινωνία στην κοινότητα, που θα τοποθετήσουν την παραγωγή αγαθών πριν από το κέρδος, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, που θα καταφέρουν να εναρμονίσουν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς με τις δεξιότητες που σήμερα χρειάζονται, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards 2016 που διοργάνωσε το Skywalker.gr την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στο Divani Caravel, στην Αθήνα. 

HR Community Conference & Awards 2017: “HR Bedtime Stories”

Στο πλαίσιο των δράσεων της HR Community το Skywalker.gr διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το HR Community Conference & Awards με τον τίτλο «HR Bedtime Stories» στο Divani Caravel την Τρίτη 16 Μαΐου 2017.

Μπορούν οι ιστορίες και τα παραμύθια να ενισχύσουν την ταυτότητα και το όραμα, να διαμορφώσουν εταιρική κουλτούρα και να συμπληρώσουν ή/και να αντικαταστήσουν τα μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενα πρότυπα κανονιστικής συμμόρφωσης;

Ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και των επιστημών που τις υποστηρίζουν θα συζητήσουν σχετικά με την κανονιστική συμμόρφωση έναντι της αξιακής συναίνεσης και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

Οι σύνεδροι, σε ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να ζυμωθούν και να πλάσουν ιστορίες εμπνευσμένες από εσωτερικούς εταιρικούς κανόνες, με τη διευκόλυνση επαγγελματιών αφηγητών. Οι ιστορίες αυτές θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Στη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν διαθέσιμα υποστηρικτικά εργαλεία, υπηρεσίες και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξάγει το Skywalker.gr.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

HR Community Conference & Awards 2018

Πέρα από τον ορίζοντα της παρεχόμενης HR τεχνογνωσίας υπάρχει η ελληνική επιχειρηματικότητα, που πασχίζει να επικαιροποιηθεί και να ανατάξει τον βίο και την πολιτεία της εισερχόμενη σε παραγωγικότερη και δημιουργικότερη φάση.

 • Ποιες είναι σήμερα οι ουσιαστικές ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας από τις αστείρευτες δυνατότητες του HRM και ποιο το προφίλ του σύγχρονου στελέχους διαχείρισης ανθρώπινων πόρων που θα τις ικανοποιήσει;
 • Πώς μπορεί να δημιουργηθεί σύγκλιση αναγκών και δυνατοτήτων σε ευκαιρία αλληλοσεβασμού και εναρμόνισης;
 • Πώς μπορούν περισσότερες επιχειρήσεις να απολαύσουν HRM υποστήριξη αξιοποιώντας στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας αφήσει αδρανή την εμπειρία τους;
 • Ποιες είναι οι πραγματικές προκλήσεις για τους Έλληνες HRM στην υποστήριξη του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής επιχειρηματικότητας;
 • Πώς μετασχηματίζονται οι απειλές σε ευκαιρίες χωρίς αυτό να λειτουργεί σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων;
 • Πότε είναι η στιγμή της ανάκαμψης για την ελληνική αγορά με προσανατολισμό στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεών της;

Σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες, θεσμικοί, στελέχη διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, σύμβουλοι και ακαδημαϊκοί θα μοιραστούν προβληματισμούς και απόψεις σε έναν γόνιμο διάλογο.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

HR Community Conference & Awards 2015

Η αναγκαιότητα να καταστεί εφικτή η δημιουργία μιας κοινότητας στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές θα συμβάλουν στην πρόοδο της τόνωσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, η επίτευξη της προσαρμοστικότητας στις νέες εξελίξεις που προέρχονται από το εξωτερικό στο HR αλλά και η δυναμική που η Διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να διαδραματίσει στην απελευθέρωση προστιθέμενης αξίας προς όφελος τόσο του ανθρώπινου παράγοντα αλλά και της ανάπτυξης και ευελιξίας των οργανισμών και των επιχειρήσεων, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards, που πραγματοποιήθηκε από την Ethos Media SA και το Skywalker στις 14 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

 
 

Σελίδες

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280