Τομαρά Αγγελική

Θεατρολόγος, Σκηνογράφος, Σκηνοθέτης

Η Αγγελική Τομαρά είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του τμήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του ίδιου τμήματος, με τίτλο «Από το κείμενο στη σκηνή». Έχει παρακολουθήσει, τον πρώτο κύκλο Μεταπτυχιακού προγράμματος στο Απολλώνιο Ωδείο, με τίτλο «Σκηνική Πράξη», μαθήματα σκηνογραφίας στο Royal Academy of Dramatic Art (RADA) London, Set and Costume Design for theatre και στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας «Μαρία Χανιωτάκη».

Εργάζεται ως θεατρολόγος, σκηνογράφος και σκηνοθέτης. Ως συν-δημιουργός της Sherlock Your Mind, χρησιμοποιεί το θέατρο ως ένα δημιουργικό και αποδοτικό παιδαγωγικό εργαλείο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Τα labs, που σχεδιάζει έχουν ως βάση τις τεχνικές του θεάτρου και του δράματος στην εκπαίδευση.

Εργάζεται με ενήλικες και παιδιά και μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιτυγχάνει την απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων, τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος και την αποδέσμευσή από αυτοπεριορίστηκες αντιλήψεις, με σκοπό τη βέλτιστη αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου.

Tο 2015 δημιούργησε τη δική της ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Καταστρέφοντας τον ρόλο του ηθοποιού» στην Πολιτεία Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στόχος της είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού και ελεύθερης δραματοποίησης, τα μέλη της ομάδας να καλλιεργήσουν τα δικά τους εκφραστικά μέσα, σώμα, λόγο, φωνή ενώ παράλληλα να αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας, Prague Quadrennial με το video art work in progress Αίθουσα Αναμονής. Παράλληλα εργάστηκε ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος σε παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων της εταιρείας PWC και του πολιτιστικού συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Στο παρελθόν έχει στελεχώσει θέσεις στον αεροπορικό τομέα ως Προϊσταμένη Καμπίνας, Internal Auditor (Aegean Airlines) και στο εμπορικό τμήμα ναυλώσεων ιδιωτικών αεροσκαφών, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία, στους τομείς του customer experience & των πωλήσεων.

Next Conference

Social Media

Contact

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280