Παπαλεξανδρή Νάνσυ

Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2001-2007) και εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνόδου Πρυτάνεων στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχει ιδρύσει και έχει διευθύνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (2002-2011), στο οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως σύμβουλος.

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έλαβε master’s από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ (Αγγλία). Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς και ως επισκέπτρια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διεθνή περιοδικά, συμμετέχει σε διεθνείς μελέτες για τη συγκριτική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, την οργανωσιακή κουλτούρα και την ηγεσία, και έχει οργανώσει μία σειρά από διεθνή συνέδρια.

Είναι Γενική Γραμματέας της  Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) και πρόεδρος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του ΟΠΑ.

http://www.mbc.aueb.gr/index.php/en/mdep-en/394-Papalexandri-en

Next Conference

Social Media

Contact

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280