Πολυχρόνης Πέτρος

Διευθυντής του Α.Κ.Μ.Α, Παιδοψυχίατρος, Συστημικός Θεραπευτής Ομάδων και Οικογένειας, Εκπαιδευτής και Επόπτης


Ο Πέτρος Πολυχρόνης είναι παιδοψυχίατρος, συστημικός θεραπευτής ομάδων και οικογένειας, εκπαιδευτής και επόπτης.

Σήμερα είναι διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), το πρώτο κέντρο που ασχολείται με την οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα και μεταξύ των τριών πρώτων για οικογενειακή και ομαδική θεραπεία, στην Ευρώπη.

Συμμετέχει ως επιστημονικός σύμβουλος στην ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης σε οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές εταιρίες, με επίκεντρο την οικοδόμηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, την ανάπτυξη κοινοτήτων και ομάδων, τη δυναμική των ομάδων, τη δυναμική των σχέσεων. Διδάσκει Επιστημολογία - Συστήματα Βιωσιμότητας, Πολυπλοκότητα, Θεωρία Χάους και τις εφαρμογές του σε κοινότητες και οργανισμούς.

Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Ψυχοθεραπείας και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρίας για την απο-ιδρυματοποίηση και την ψυχική υγεία. Έχει υπηρετήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και του Ελληνικού Παιδοψυχιατρικού Συνδέσμου και είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Ο Πέτρος Πολυχρόνης είναι επισκέπτης καθηγητής στα μεταπτυχιακά προγράμματα στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Επίσης είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση εκπαιδευομένων στην προσωπική ανάπτυξη στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου (Λευκωσία).

Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος εστιάζονται στη συμβουλευτική οργανισμών αναφορικά με τη θεωρία συστημάτων.

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280