Απολογιστικό Δελτίο Τύπου: "Το recruiting την επόμενη μέρα"

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 η δεύτερη κατά σειρά online ημερίδα της HR Community, με τίτλο «Το recruiting την επόμενη μέρα». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών «Βγαίνουμε Μπροστά» και απευθυνόταν σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, recruiters, recruiting managers με δυνατότητα παρακολούθησης από κάθε ενδιαφερόμενο.

Η ημερίδα κινήθηκε σε τρεις άξονες:

1) Η μαγική σφαίρα της τηλεσυνέντευξης.

2) Επικαιροποίηση εργαλείων και συστημάτων αξιολόγησης - Tips για το recruiting του αύριο.

3) Η επαναξιολόγηση των προκριθέντων της προηγούμενης μέρας.

Υπήρξε κοινός προβληματισμός με ποικιλία θέσεων και απόψεων αναφορικά με τη χρήση της τηλεσυνέντευξης. Η χρησιμότητά της ως εργαλείο είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο όλοι οι ομιλητές παραδέχτηκαν πως η αποτελεσματικότητα της τηλεσυνέντευξης ως μοναδικής μεθόδου recruiting έγκειται στις ιδιαιτερότητες της κάθε θέσης εργασίας. Συνεπώς, ενώ αποτελεί ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ήδη και η χρήση της επεκτείνεται με τον καιρό κυριαρχώντας στον χώρο του recruiting, η εμπειρία από την εφαρμογή της μας δείχνει ενδεχόμενα κενά στην πλήρη αξιοποίηση δεδομένων, όπως η γλώσσα του σώματος.

Η ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες γίνεται ακόμη πιο επιτακτική κάτι που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη στον τομέα του recruiting. Αυτό αφορά και τους υποψηφίους μεγαλύτερων ηλικιών οι οποίοι φλερτάρουν με την ιδέα της μη προσαρμογής. Τα ψυχομετρικά εργαλεία, τα τεστ προσωπικότητας και δεξιοτήτων, τα pre-recorded interviews, τα cover videos και το gamification παίζουν όλο και πιο ενεργό ρόλο για έναν recruiter και αποδεικνύουν ότι η ψηφιακή πραγματικότητα μπήκε στις ζωές μας για τα καλά.

Αναφορικά με την επαναξιολόγηση των προκριθέντων, οι εταιρίες χρειάζεται να ελέγξουν εάν οι υποψήφιοι κατέχουν τις επικαιροποιημένες δεξιότητες στη δυναμική των καταιγιστικών αλλαγών που βιώνουν οι επιχειρήσεις και η αγορά στο σύνολό τους. Ιδιαιτέρως στρεσαρισμένες προσωπικότητες, ικανότητα τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων, ψηφιακές δεξιότητες, ανθεκτικότητα, άμεση διαχείριση κρίσεων είναι μόνο ορισμένα από όσα απαιτείται να επαναξιολογηθούν.

Την ημερίδα συντόνισε η κυρία Μαρία Γιαμπουλάκη, Τraining & Business Development Director του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» και οι ομιλητές που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθοι με αλφαβητική σειρά:

Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Director of Human Resources at Teleperformance Hellas 

Σταύρος Αντωνίου, Managing Director της Grecruitment 

Θεόδωρος Δανιηλίδης, Store Associates Relations Specialist, ΑΒ Βασιλόπουλος 

Δημήτρης Μεγρέμης, HRD Senior Specialist, Διεύθυνση Business Partner Operations (BPO) Ομίλου ΟΤΕ 

Γρηγόρης Ντοβίνος, Permanent Placement Director, Adecco 

Ρεβέκκα Παπαηλιού, Senior Manager KPMG 

Νικόλαος Πρατσίδης, Senior HR Professional & Managing Principal, People at Work-Hellas 

Μιχάλης Ρούσσος, HR Director, AMD Telecom S.A. 

Ναταλία Σωτηρίου, Talent Acquisition Supervisor at Public - Media Markt

Χορηγοί επικοινωνίας της ενέργειας ήταν οι ακόλουθοι: epixeiro.gr, e-daily.gr, stentoras.gr και settle.gr.

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280